Kako napraviti Google My Business profil?

17 ruj, 2020
Ilustracija Google logotipa i ruke koja drži pametni telefon

Google poslovni profil nije isto što i Google My Business.

Naime, Google automatski stvara poslovne Google profile onda kada dodate svoju lokaciju na Google Maps. Sve što je potrebno je ime tvrtke, lokacija i kategorija u koju tvrtka pripada, a ukoliko je to sve jasno navedeno, Google će otvoriti poslovni profil tvrtke.

Ako postoji Google poslovni profil Vaše tvrtke, to ipak ne znači da njime možete upravljati. Kako biste mogli mijenjati i dodavati informacije, morate otvoriti Google My Business profil koji omogućuje upravljanje poslovnim profilom.

Kako upravljati poslovnim Google profilom?

Prvi korak

Kako biste otvorili svoj Google My Business račun, odite na Google My Business stranicu i kliknite „Manage Now“ ili „Upravljaj sada“.

Nakon klika na spomenuti gumb, slijedite korake koje Google stavi pred Vas i provjerite jeste li točno upisali sve potrebne informacije: ime tvrtke, adresa, web adresa, broj telefona i kategorija.

Kada ste uspješno upisali sve informacije i provjerili da su zaista točne, vrijeme je da preuzmete vlasništvo nad poslovnim profilom.

Drugi korak

Pronađite svoj poslovni Google profil na Google pretragama i potražite gumb na kojem piše „Je li ova tvrtka vaša?“.

Kad kliknete na taj gumb, Google će Vas odvesti na drugu stranicu gdje morate stisnuti „Manage now“ i upišite sve potrebne informacije.

Osim Google pretragom, poslovni profil možete pronaći i putem Google Maps, a proces je isti kao i u prvom načinu.

Treći korak

Treći i zadnji korak je verifikacija vlasništva poslovnog profila. Nakon što sve potrebne informacije upišete i prođete prethodna dva koraka, Google će tražiti dokaz da ste Vi zaista vlasnik profila nad kojim preuzimate vlasništvo.

Google će Vam poslati kod za verifikaciju, a taj kod možete dobiti poštom na adresu, putem e-maila ili sms porukom. Ovisno o vrsti verifikacije koju je Google odabrao za Vašu verifikaciju, ovaj proces može biti brz ili dugačak.

Kad dobijete Google-ov kod, upišite ga u predviđeno mjesto i proces je završen.

 

Digitalna agencija Start as dugi se niz godina bavi izradom web stranica i digitalnim marketingom. Ukoliko trebate pomoć ili savjet u postavljanju svog Google My Business profila ili trebate neku drugu uslugu internetskog oglašavanja, optimizacije i izrade web stranica, kontaktirajte nas!

Povezani članci

Zašto su blogovi važni za SEO?

Zašto su blogovi važni za SEO?

Danas živimo u vremenu informacija. Sve što nas zanima vrlo je lako dostupno i može se pronaći jednostavnom pretragom na Google-u. Za mnoge ljude Google je praktički jedini izvor informacija i obraćaju mu se za pomoć u gotovo svakoj životnoj situaciji. Neovisno o...

Što je Off-page SEO?

Što je Off-page SEO?

SEO optimizacija može se podijeliti na 2 dijela: On-page SEO i Off-page SEO. On-page SEO su sve one akcije i pothvati koje poduzimamo unutar naše web stranice kako bi bila dobro optimizirana za tražilice, a Off-page SEO se odnosi na sve ono što se događa izvan naše...

Vodič za On-site SEO

Vodič za On-site SEO

Ako ste vlasnik web stranice ili tek planirate izradu web stranice, vrlo vjerojatno ste već upoznati s konceptom SEO optimizacije. Njen cilj je optimizacija onih elemenata koji će Vašu web stranicu učiniti vidljivom na pretraživačima i koja će posjetiteljima pružiti...

Ured

Vatrogasna ulica 5
32100 Vinkovci

Kontakt